Zes vooroordelen over een uitzendbureau

We merken dat er nog steeds veel vooroordelen bestaan over uitzendbureaus. Dit vinden we jammer! Daarom willen we laten zien hoe het er nou écht aan toe gaat bij ons.

“Als je werkt via een uitzendbureau krijg je minder betaald dan de vaste medewerkers bij de opdrachtgever.”

Dit is een veelvoorkomende misvatting. Bij Attract, en elk ander uitzendbureau, krijg je evenveel betaald als de vaste medewerkers bij de opdrachtgever. Dit is zelfs wettelijk bepaald. Vanaf je eerste werkdag is de zogeheten inlenersbeloning van toepassing. Dit betekent dat wij verplicht zijn om bij onze klant na te gaan welke cao zij hanteren en welk beloningssysteem zij toepassen in hun bedrijf. Zo moet niet alleen je uurloon hetzelfde zijn als dat van de vaste medewerkers, maar ook bijvoorbeeld de reiskostenvergoeding.

“Uitzendbureaus bieden alleen tijdelijke banen of oproepbanen. Als je op zoek bent naar een vaste baan kun je hier niet terecht.”

Bij Attract is écht iedereen welkom. We hebben, bijvoorbeeld, doorlopend werk in de horeca op oproepbasis. Maar de meeste functies die wij aanbieden zijn voor langere tijd met uitzicht op een vast dienstverband. Als dit niet zo is dan zullen wij je dit altijd eerlijk vertellen. Wij houden van een transparante en eerlijke gang van zaken. Als je op zoek bent naar een tijdelijke klus of baan op oproepbasis kunnen wij je helpen. Maar zeker ook als je op zoek bent naar een volgende stap in je carrière.

“Inschrijven zonder dat er een passende vacature beschikbaar is voor jou heeft geen nut. Uitzendbureaus doen hier toch niets mee.”

Wat niet is kan nog komen. Als er nu geen passende vacature is kan het zomaar zijn dat deze er volgende week wel is. Sterker nog, als jij een goede indruk bij ons achterlaat is de kans groot dat wij je vrijblijvend bij verschillende klanten van ons zullen voorstellen of zelfs actief op zoek gaan naar een passende vacature bij een nieuwe klant. Een mooie win-win situatie; jij een leuke baan, wij een nieuwe klant!

“Alleen mensen met een diploma op MBO-niveau of lager kunnen terecht bij uitzendbureaus. Hogere functies zijn toch nooit beschikbaar.”

Opdrachtgevers zijn inderdaad veel op zoek naar productie- en magazijnmedewerkers. Maar dit is zeker niet het enige werk dat beschikbaar is bij Attract. Ook als je op zoek bent naar een functie op hoger niveau ben je bij ons aan het juiste adres! Wij hebben vacatures op alle niveaus. Van iemand zonder diploma tot iemand met een universitair diploma, voor iedereen doen wij ons uiterste best!

“Waarom via een uitzendbureau op zoek gaan naar werk als je dit ook zelf kunt doen? De kans op een baan wordt niet groter als je dit via een uitzendbureau doet.”

Bedrijven krijgen vaak enorm veel reacties op hun vacatures. Het is een enorme klus om ervoor te zorgen dat je opvalt in deze stapel van cv’s. Via een uitzendbureau heb je meer kans om er uit te springen. Wij kennen de bedrijven meestal zo goed dat we precies weten of je daar zou passen of niet. Als je vervolgens wordt voorgesteld zit je in een stapeltje van ongeveer 3 cv’s, een heel stuk minder dan als je zelf solliciteert! Bovendien hebben wij contact met klanten waar geen openstaande vacatures zijn maar wij jou wel vrijblijvend kunnen voorstellen.

“Een uitzendbureau doet niets anders dan bemiddelen.”

Het grootste gedeelte van ons werk is mensen bemiddelen. Maar ook voor andere vragen kun je bij ons terecht. We bereiden je bijvoorbeeld voor op een sollicitatiegesprek of helpen je bij het maken van een goed cv.