Attract denkt mee

  • Tineke Hendriks van Warbij

    Intercedente Veenendaal

Je zit in het examenjaar van de middelbare school, maar wat daarna? Ga je een vervolgopleiding doen waarmee je later gemakkelijk een baan kunt vinden? Of ga je jouw dromen achterna? Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een brede studie kiest, omdat je nu nog geen idee hebt welke richting je op wilt.

 

In gesprek met examenscholieren

Afgelopen zomer, net voor de vakantie, gingen wij van de vestiging Veenendaal langs bij de examenklassen van enkele middelbare scholen. Hier zouden wij een presentatie geven over wat wij doen als Attract. Maar wie wil net voor de vakantie nog gaan luisteren naar een presentatie van een of ander uitzendbureau? Dat begrepen wij ook wel.

Daarom hebben we geen presentatie gehouden, maar gingen wij met de leerlingen in gesprek. We vroegen de leerlingen naar hun bijbaantjes en wat voor werk ze graag zouden willen doen. Welke studies willen ze gaan volgen, hun doelen en hoe zij dit willen gaan bereiken? Ook gingen we dieper in op de vraag: Wat kun je met alleen een middelbare school diploma?

 

Investeren in gemotiveerd personeel

Tijdens de zomervakantie kwamen er een aantal leerlingen bij ons langs om te kijken of we iets voor ze konden betekenen. Een jongeman wilde liever in de praktijk leren dan vijf dagen per week met zijn neus in de boeken. Hij had nog geen echt werkervaring, maar we zagen aan hem dat hij super gemotiveerd was. Dat is voor ons vaak nog belangrijker dan alleen relevante werkervaring. We hebben hem voorgesteld bij een opdrachtgever van ons als leerling montagemedewerker, daar mocht hij gelijk op gesprek. Inmiddels is hij begonnen met een werk/leer traject.

Zo ook een leuke dame die na de zomer een zorgopleiding gaat doen. Normaal richten wij ons niet op de zorgbranche, maar we hadden met haar een leuk gesprek gehad op school dus wilde we haar graag helpen. We hebben even rondgebeld met bedrijven in Veenendaal, en wat bleek: Ze zochten nog een weekendhulp voor in het bejaardentehuis. Al een week later kon ze beginnen.

Als jij laat zien dat je gemotiveerd bent, dan zijn er veel bedrijven die in je willen investeren.

Vaak is de inzet en motivatie van een persoon nog belangrijker dan de werkervaring of opleiding. Elk bedrijf wil goede, gemotiveerde werknemers en vaak voor langere tijd. Daarom willen zij graag investeren in nieuwe goede werknemers. Als jij laat zien dat je gemotiveerd bent, dan zijn er veel bedrijven die in je willen investeren.

Hierin is een uitzendbureau natuurlijk ideaal. Het bedrijf ziet niet eerst je cv, maar eerst een stukje persoonlijke informatie over hoe je bij ons bent overgekomen. Dat is ook de reden dat we iedereen eerst persoonlijk willen ontmoeten!