De juiste kans pakken op de huidige arbeidsmarkt

Door de huidige arbeidsmarkt zijn er veel vacatures beschikbaar. Wellicht heb jij met jouw profiel ontzettend veel keuze. Maar wat als je door al die keuzemogelijkheden door de bomen het bos niet meer ziet? Zoveel vragen die op je af komen. Ga je alleen voor het hogere salaris of de vrijheid in het werk etc.

Je kent het wel, in de vele vacatures die je tegenkomt. Overal is precies aangegeven wat er geboden wordt aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Maar haal je er ook uit of het bedrijf bij jou zou passen? Hoe zorg je ervoor dat je de juiste keuze maakt en zo jouw kans pakt? In dit blog help ik jou bij het pakken van jouw kans.

Waarom wil je een nieuwe baan?

Wil je veranderen van baan omdat je wil groeien in jouw carrière breng dan goed in kaart wat een eventuele nieuwe baan jou op lange termijn te bieden heeft. Houd je eigen doelen goed voor ogen. Salaris is belangrijk maar bedenk vooral wat jou blij maakt! Ben je niet meer tevreden in je huidige baan. Neem dan eens rustig de tijd om voor jezelf op te schrijven waarom je niet meer tevreden bent, maar noteer ook waar je wel blij van wordt in jouw huidige baan. Maak inzichtelijk wat je wilt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een mind map te maken.

“Je brengt een groot gedeelte van je tijd door op je werk, je moet je er dus wel thuis voelen”

Past het bedrijf bij je?

Na het lezen van de vacature ben je enthousiast, maar heb je het bedrijf nog niet echt leren kennen. Hier kunnen wij jou bij helpen. Wij regelen vrijblijvend een kennismaking voor jou bij onze opdrachtgevers. Op deze manier krijg jij de kans om de organisatie te leren kennen. No strings attached. Naar aanleiding van zo’n eerste kennismaking kun je beter beoordelen of de organisatie bij jou past. Je brengt een groot gedeelte van je tijd door op je werk, je moet je er dus wel thuis voelen.

Door een vrijblijvende kennismaking kan er verder gekeken worden dan alleen jouw cv. Wie weet ziet de organisatie iets in jou wat je zelf nog niet had bedacht. En is daar zo maar een unieke kans voor jou! Het is ontzettend fijn dat je door de huidige arbeidsmarkt kunt kiezen uit meerdere banen. Twijfel je? Wees eerlijk. Geef aan dat je ook nog een ander aanbod hebt en de juiste keuze wil maken.
Blijk je toch de verkeerde keuze te hebben gemaakt? Zie het als een leermoment voor jezelf, waarschijnlijk weet jij nu nog beter wat je wil.

Persoonlijke aanpak

Bij Attract gaan we voor de persoonlijke aanpak. Wie ben jij, en wat zijn jouw kwaliteiten? Wij leren graag de persoon achter het cv kennen. Hiervoor nodigen we je graag uit bij ons op de vestiging. Onder het genot van een kop koffie of thee proberen we jouw wensen voor een nieuwe baan in kaart te brengen. Wat zijn jouw toekomstplannen? Waar zie je jezelf over 5 jaar staan? Door jou te leren kennen kunnen we jou nog beter matchen aan de mooiste functies. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging of twijfel jij of je nog wel op de juiste plek zit? Wij helpen jou graag!