Een baan vinden tijdens de corona crisis

“De corona crisis leidt tot ongekende daling van het aantal banen” staat in het nieuwsbericht van het CBS. Daar sta je dan zonder baan… Wat ga je nu doen? Bij de pakken neerzitten of stort jij je met al je enthousiasme op het vinden van een andere baan? In veel branches is het werk teruggelopen, maar er zijn ook genoeg branches waar kansen liggen voor zowel een vaste als tijdelijke baan. Welke weg kies jij? In deze onzekere tijd, kan het voor jou juist de tijd zijn voor een carrière switch. Van de horeca of evenementen branche naar een baan binnen een productiebedrijf met vast werkrooster of naar een administratieve baan van maandag t/m vrijdag. Misschien laat jij je wel omscholen naar een baan in de techniek of in de bouw? Er zijn volop mogelijkheden, maar waar ga je beginnen? In deze blog geven we je tips bij het vinden naar een nieuwe baan tijdens COVID-19.


Leestijd: 2:30 minuten

Keuzes maken

Zet voor jezelf op een rijtje waar jij blij van wordt in je werk, kortom welke factoren spelen mee in jouw werkgeluk? Dat kunnen verschillende factoren zijn zoals werktijden, salaris, collega’s, grootte van het bedrijf, aard van de werkzaamheden en/of de vestigingsplaats. Kijk eens rond op verschillende vacaturepagina’s zoals Indeed, welke functies spreken je aan? Zitten er bedrijven bij waar je graag zou willen werken of functies waar jij blij van wordt? Als je droom werkgever bijvoorbeeld geen vacatures op heeft staan kun je een open sollicitatie sturen. Ook kun je een uitzendbureau benaderen en vragen of zij contacten hebben met dit bedrijf. Zij kunnen voor jou de kruiwagen zijn naar jouw nieuwe baan.

Neem initiatief

Heb je een vacature gezien waar jij enthousiast van wordt, maar je voldoet niet helemaal aan het profiel? Trek je stoute schoenen aan en waag er een belletje aan. Ook in dit geval kun je hiervoor een uitzendbureau benaderen. Zij hebben veel kennis van functies, vacatures en bedrijven. Zij kunnen jou informeren en adviseren, dit is geheel vrijblijvend en uiteraard gratis.

Solliciteren in corona tijd zal er iets anders aan toe gaan dan gebruikelijk. Je kunt niet meer “zomaar” een bedrijf of uitzendbureau binnenstappen om te vragen naar mogelijkheden. Beter is om eerst via een digitale weg contact te zoeken. De eerste kennismaking zal veelal via de telefoon of videobellen plaatsvinden. Dit kan eerst ietwat onwennig zijn, maar onthoud dat dit ook voor de persoon aan de andere kant van de camera is.

Tijdelijk werk

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je tijdelijk een andere baan zoekt, omdat je verwacht over een tijdje weer terug te keren naar jouw huidige baan. Ook dan zijn er mogelijkheden voor je. Veel bedrijven kunnen tijdelijke ondersteuning gebruiken in verschillende functies. Informeer eens bij vrienden, kennissen of familie of zij iets weten, maar ook hiervoor kun je contact leggen met een uitzendbureau.

Kortom ons advies aan jou; ga op speurtocht naar bedrijven en vacatures, ontdek jouw voorkeuren en talenten, leg digitaal contact met vrienden, familie, kennissen en/of uitzendbureaus en wie weet is jouw carrièreswitch binnen no-time gemaakt!

 

Wil je meer informatie over dit onderwerp? Of kunnen wij je helpen met een nieuwe baan? Stap binnen bij de vestiging van Attract bij jou in de buurt. Je kan ons natuurlijk ook altijd mailen, bellen of een DM sturen op Facebook of Instagram.