Golfbewegingen op de arbeidsmarkt

Als uitzendbureau bewegen wij altijd met de golven op de arbeidsmarkt mee. Sinds de coronaperiode merken wij dat het aantal vacatures stijgt en dat het aantal werkzoekenden daalt. Een nieuwe uitdaging voor ons!

Dit betekent niet dat we dan veel minder druk zijn, of dat we veel meer werk hebben. Op dit moment werken we vooral voor onze klanten. Zij bellen ons met vacatures waar wij druk mee aan de slag gaan.

“Daarom is een goeie match tussen jou en je nieuwe collega’s echt wel een must!”

Het kost ons op dit moment meer moeite en tijd om de juiste kandidaten te vinden. De banen liggen voor het oprapen en de kandidaten hoeven niet veel moeite te doen om een leuke vacature omschrijving te vinden. Toch merken wij dat er nog altijd mensen voor werk bij ons terecht komen. Juist omdat er veel vacatures zijn, zien kandidaten door de bomen het bos niet meer. Een leuke baan is erg belangrijk. Vaak ben je 40 uur per week op deze plek te vinden. Daarom is een goeie match tussen jou en je nieuwe collega’s echt wel een must! Helaas kan je dat nu juist niet uit een vacature halen. En daarom zijn wij er als uitzendbureau!

Andersom werkt dat natuurlijk ook zo. Het kost bedrijven veel tijd om alle cv’s van kandidaten te beoordelen. Maar ook dan kunnen bedrijven uit een cv niet ophalen of iemand qua persoon ook goed past binnen de organisatie.

Daarnaast steken wij veel tijd in het opstellen van vacatures en het uitzetten via veel verschillende kanalen.

Dus; zoekt u als werkgever een nieuwe collega? Laat het ons weten, wij zoeken graag met u mee!