Omzetstijging uitzendbranche geen hogere wiskunde

Uitzendbureaus, arbeidsbemiddelaars en payrollbedrijven hebben in het eerste kwartaal van dit jaar 1,1 procent meer omgezet dan in de periode ervoor. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onlangs. Die omzetstijging, al die cijfers en percentage, als je het mij vraagt is het is geen hogere wiskunde. Andere gegevens zijn véél interessanter. Wil je weten welke?

Om te beginnen kijken we toch heel even naar de cijfers. De omzetstijging waarover het statistiekbureau schrijft, zien we ook terug bij Attract. De economie draait weer op volle toeren, veel bedrijven zoeken goede arbeidskrachten; dat merkt iedereen. En: onze klanten zien flex steeds meer als volwaardig inkoopkanaal voor personeel. Ook dat zorgt voor groei.

Meer openstaande vacatures

Banengroei bijvoorbeeld. De grootste banengroei was in het eerste kwartaal van 2017 voor uitzendbureaus. Ook het aantal uitzenduren nam landelijk gezien toe. Het totale aantal steeg in het eerste kwartaal van dit jaar met 1,4 procent ten opzichte van de periode ervoor. Het aantal uren in langlopende contracten steeg met 3,5 procent. Deze uitzenduren zitten al sinds 2012 in de lift, aldus het statistiekbureau.

Omzetstijging versus chemie

Natuurlijk zijn we bij Attract blij dat we deze stijging herkennen. Het is mooi dat het aantal uren in langlopende contracten stijgt. Toch gaat het daar niet om. Veel interessanter is de vraag hoe die langlopende contracten tot stand komen. Hoe vind je als werkgever geschikt personeel? Dan draait het om die chemie tussen werkgever en werknemer. Dát is onze core business. Oók als je later hulp nodig hebt bij payrolling, casemanagement of loopbaancoaching. Maakt dat je nieuwsgierig? Kom dan eens koffiedrinken op een van onze vestigingen!