Werving & Selectie: “Sas, wat moet ik aan?”

  • Saskia Huisman

    Vestigingsmanager Ede

Elf jaar geleden begon ik, Saskia den Boer – Huisman, met mijn job bij Attract Uitzendbureau. In ons werk lag al die jaren vooral de focus op uitzenden. Toch zie ik in de huidige markt de behoefte aan een brede ondersteuning op HR vlak toenemen, waaronder werving & selectie. Steeds vaker krijgen we bij Attract een vraag op dat gebied, zeker als het gaat om de ‘hogere’ functies. Hoe hengelen we in zo’n geval de juiste vis uit de vijver? Ik neem je mee.

In mijn werk bij Attract heb ik al aardig wat gezien. Toen we ook in Veenendaal een vestiging begonnen, startten we met bedrijfsbezoeken. Gewoon: langsgaan, overal. Zo begin je. We stellen ons voor aan de mkb’ers uit de regio. Drinken koffie. Hebben een vrijblijvend gesprek. Alleen op die manier kun je zien waar de vragen zitten, wat de markt wil. Binnenkijken is een must. Dan zie je bijvoorbeeld dat een werkgever helemaal niet zo goed weet wie of wat hij zoekt.

Alleen maar competenties

Wij geloven namelijk dat een beetje chemie essentieel is voor een duurzame arbeidsrelatie. We willen dus niet alleen weten wát hij zoekt, maar ook wié. Daarom gaan we in eerste instantie de cultuur proeven. We praten met de werkgever. Als we de kans krijgen, vragen we ook een medewerker naar zijn werkplezier. Het vraagt best wat lef van onze klanten; dat wij zomaar mogen rondneuzen. Toch is het ongelofelijk nuttig. We leren het bedrijf kennen, van A tot Z. We weten hoe de koffie smaakt, welke typen mensen er werken, wat de normen zijn. Dat zijn dingen die een sollicitant ook graag wil weten.

De verkeerde kleur

Zo ontstaat een soort vriendschapsrelatie. Ik heb eens een kandidaat gehad die me vlak voor zijn sollicitatiegesprek belde. “Sas, wat moet ik aan?”, vroeg hij. Ik heb hem verteld wat de werkgever waarschijnlijk aan zou hebben. Achteraf belde hij me terug. “Je had misschien de kleur verkeerd, maar de rest klopte precies!” Hij werkt nog steeds met veel plezier bij onze opdrachtgever.

Kwetsbaarheid: durf jij het aan?

Daar doe ik het allemaal voor: die match maken. Dat bereiken we bij Attract via een heel persoonlijke benadering. Op het moment dat onze klanten zich kwetsbaar durven opstellen, hebben we de meeste kans van slagen. Het is een avontuur en daar is lef voor nodig. Maar ik beloof je: het is het meer dan waard. Werving & Selectie bij Attract: durf jij het aan?