Sollicitatietips – Hoe kom je aan je droombaan?

De een doet het op 16-jarige leeftijd voor het eerst, de ander misschien pas veel later. Hoe dan ook, niemand komt er onder uit om toch minstens één keer in zijn leven te solliciteren.

CV: Val op!

Bedrijven kunnen soms wel honderden sollicitaties binnen krijgen. Je kunt je wel voorstellen dat het dan niet makkelijk is om eruit te springen. Om te laten zien dat jij de leukste, grappigste, meest geschikte kandidaat bent zul je dus op moeten vallen. Maar hoe doe je dat?

Mooie buitenkant

Niet alleen de inhoud van je cv is van belang, ook een opvallende lay-out kan het verschil maken. Maak het persoonlijk! Dit kan door bepaalde kleuren te gebruiken, leuke grafieken of een opvallend lettertype. Zorg er met je lay-out ook voor dat je cv overzichtelijk is. Maak gebruik van koppen en opsommingen. Als je het helemaal bont wil maken kan je ervoor kiezen om helemaal af te wijken van de standaard. Dit kun je doen door een video-cv op te nemen in plaats van je cv op papier te zetten. Zo ziet het bedrijf gelijk wat voor vlees zij in de kuip hebben, letterlijk!

Ben je niet zo goed in het mooi vormgeven van bestanden? Dan kun je de missende creativiteit kopen. Op internet zijn er verschillende sites waar je sjablonen kunt kopen die je alleen nog even hoeft in te vullen (zoals: www.cvwizard.nl). Zo heb je een opvallend cv met weinig moeite, fijn toch?

Relevante binnenkant

Natuurlijk begin je met je naam en adresgegevens. Zorg ervoor dat deze up-to-date zijn en representatief. Geen bedrijf zit te wachten op een bedrijfsleider met een e-mailadres als: dancingmonkey69kusz@hotmail.com. Hetzelfde geldt voor een foto op je cv. Heb je een goede, representatieve foto? Leuk! Maar die ene foto in de kroeg met een biertje in je hand is misschien niet zo’n goed idee.

Je contactgegevens zijn bij elke sollicitatie van belang, maar dit geldt niet voor alle informatie op je cv. Dat ene bijbaantje bij de Appie op de hoek is bijvoorbeeld niet van belang bij het solliciteren op een marketingfunctie. Ook die 20 niet-relevante cursussen kun je hier misschien beter weg laten. Hiermee zorg je er ook voor dat je cv niet te lang wordt. Want zeg nou zelf: vijf kantjes per kandidaat doorlezen, daar heeft toch niemand zin in? Twee A4’tjes is meer dan genoeg.

Opslaan, uitprinten, nakijken

Ben je klaar? Sla dan je CV op als pdf-bestand. Zo kan er niets geks gebeuren met de opmaak. Print je cv uit, kijk deze na en laat iemand anders dit ook doen. Geen fouten meer te bekennen? Volgende taak: Motivatiebrief!

Motivatiebrief: Verkoop jezelf!

Naast je cv stuur je meestal ook een motivatiebrief mee. Dé kans om de ander te overtuigen dat jij de meest geschikte kandidaat bent voor de job! Hier wat tips om het beste uit je brief te halen:

Persoonlijk contact

Staat er een naam bij de vacature? Richt je brief dan rechtstreeks aan hem/haar. Zo zorg je ervoor dat je gelijk de aandacht hebt getrokken. Bovendien laat je hiermee zien dat je de vacature goed hebt gelezen.

Kort & bondig

Ook hier geldt, net als bij je cv: Pas je aan & hou het kort. Bij een jong en hip bedrijf gebruik je andere taal dan wanneer je solliciteert voor een functie als advocaat. Belangrijk is dat je altijd bij jezelf blijft. Gebruik bijvoorbeeld geen dure woorden die je in het dagelijks leven niet zou gebruiken. Net als je cv is het bij je brief ook de bedoeling om deze zo kort en bondig mogelijk te houden. Overtuig met een paar sterke argumenten en gebruik geen loze termen als stressbestendig of teamplayer. Omschrijf in plaats daarvan een situatie waaruit blijkt dat je beschikt over de juiste eigenschappen. Geef duidelijk aan wat jou onderscheidt van andere mensen met hetzelfde diploma.

Spellingscontrole

Mooi stuk geschreven? Gebruik je spellingscontrole! Print daarna je brief uit en laat deze ook door iemand anders nakijken.

Hét gesprek: De laatste horde!

Je CV en motivatiebrief zijn opgestuurd. Daarna krijg je goed nieuws: Je mag op gesprek! Ook hiervoor hebben wij wat tips:

Let op de klok

Misschien een open deur, maar kom op tijd! Of liever nog, iets te vroeg. Neem een trein eerder, fiets de route vast een keer of bel het bedrijf om te vragen waar je kunt parkeren.

Google

Wat gebeurt er als de interviewer jouw naam zou intypen bij Google? Het is verstandig om te kijken wat hij/zij dan ziet. Die vakantiefoto’s van je feestvakantie in Spanje komen niet erg professioneel over. Zorg ervoor dat je dit goed hebt afgeschermd.

Eerste indruk

Laat een goede eerste indruk achter:
• Geef een stevige en zekere handdruk;
• Toon een oprechte glimlach;
• Maak oogcontact;
• Kleed je passend;
• Zie er verzorgd uit.

Goede voorbereiding is het halve werk

Bereid je gesprek voor. Zorg dat je weet om wat voor bedrijf het gaat. Ook is het handig om te weten wat de functie inhoudt en met wie je het gesprek gaat voeren.

Aandachtig luisteren

Je hoeft niet altijd aan het woord te zijn. Soms is het goed om te luisteren en daarna kritische vragen te stellen. Ook is het niet altijd nodig om direct antwoord te geven op een vraag. Stelt de interviewer een lastige vraag? Zeg dan dat je even moet nadenken over het antwoord.

Zijn er nog vragen?
Aan het eind van je gesprek wordt er meestal gevraagd of je nog vragen hebt. Nee zeggen is hier geen optie. Stel vragen over het bedrijf of de functie. Vragen als ‘wat ga ik verdienen?’ en ‘hoe lang duurt mijn proeftijd?’ zijn hier niet op zijn plaats. Wat je wel kunt vragen is ‘hoe ziet de verdere procedure er uit?’.

Last but not least: Doe alles met mate! Leuke kleuren in je cv? Top, maar een regenboog aan kleuren is niet heel aantrekkelijk. Wil je een goede eerste indruk maken? Een stevige handdruk geven is goed, maar knijp niet iemands hand fijn. En zo is het bij alle tips: overdrijf niets!

Heb je nog vragen? Dan kun je ons natuurlijk altijd bellen of even bij ons langskomen. Succes!