“Ultieme voldoening? Positieve terugkoppeling!”

Sinds januari 2016 werkt Jelle Smedes als intercedent bij Attract: een prettige, nuchtere en gezellige toevoeging aan het team van Attractelingen in Enschede. Ik ben benieuwd hoe het hem bevalt. Wat maakt hij mee? Wat geeft hem voldoening? Jelle vertelt over zijn geluksmomenten. “Als de werkgever en de kandidaat naar me terugkoppelen dat zij tevreden zijn, voel ik me helemaal voldaan.”

Als intercedent werk je onder andere in opdracht van werkzoekenden. Bevalt dat?

Ja, zeker weten. Dit maakt deze baan zo interessant voor mij, ik spreek en zie zoveel verschillende mensen. Iedereen heeft zijn verhaal. De een had pech met een werkgever die failliet ging. De ander heeft een nieuwe uitdaging nodig, omdat ‘ie niet op z’n plek zit. Iedereen is uniek en heeft een andere werkomgeving nodig.

Wat voor soort werk doe je graag voor werkgevers?

Ik zet graag een stap extra. Het belangrijkste is om hen te ontzorgen in de zoektocht naar de perfecte aanvulling. Daardoor focussen we ons allemaal op datgene waar we goed in zijn. De werkgever laat zijn eigen organisatie groeien en Attract vindt middels nauwkeurige werving en selectie de geschikte kandidaat. Als de bedrijfscultuur en het karakter van de kandidaat op een natuurlijke manier matchen, kan dat een grote meerwaarde zijn. Daar focussen we op: langdurige matches. Dat geeft mij voldoening.

Kun je een recent voorbeeld geven?

Afgelopen week liep een man bij ons de vestiging binnen. Hij zocht een baan met toekomstperspectief. In zijn vorige baan was hij voornamelijk bezig met laden en lossen van containers. Van een oud-collega had hij goede verhalen over ons gehoord. We hebben meteen een intakegesprek gehouden. Daarna hebben mijn collega’s en ik naar bedrijven uit onze portefeuille gebeld die bij hem matchen. We hebben hem voorgesteld aan een van die bedrijven: een gieterij. Inmiddels heeft hij er een overeenkomst getekend en mag hij aan de slag met het uitslaan van mallen. Als alles goed gaat, wordt hij getraind in meerdere disciplines en treedt hij daar later voor langere tijd in dienst: precies wat hij wilde.

En dat geeft voldoening?

Dat kun je wel zeggen. Als de werkgever en kandidaat naar me terugkoppelen dat zij zeer tevreden zijn, is dat gevoel compleet. Dit zijn voor mij de geluksmomenten van de dag, die je er op een minder goede dag ook doorheen helpen om vol energie te werken aan de volgende match.