“Als ik werk en mensen aan elkaar kan koppelen, ben ik een blij mens”

  • Saskia Huisman

    Vestigingsmanager Ede

Ongeveer elf jaar geleden had ik, Saskia den Boer-Huisman, mijn eerste werkdag bij Attract in Veenendaal. In oktober werkt Nancy Looms tien jaar bij Attract als intercedente in Almelo. We zijn dus ongeveer even lang Attracteling. Wat ik meemaak op mijn werk, heb ik al eens omschreven. Nu ben ik benieuwd hoe Nancy haar werk ervaart.

Hoe kwam je bij Attract terecht?

Na mijn afstuderen werd ik door een aantal uitzendbureaus gevraagd of ik interesse had in een baan als intercedente. Ook Attract vroeg me via een oud-collega. Tijdens het eerste gesprek gooide Jacco (mede-eigenaar Attract, red.) zijn voeten op tafel. Het gesprek was zó ontspannen. Ik wist direct: hier wil ik werken!

Waar zou je werken als dat niet was gelukt?

Dat is een moeilijke vraag. Ik ben een tijdje weggeweest bij Attract. We verhuisden voor het werk van mijn man naar Breda, dus met pijn in het hart zegde ik mijn baan op. Na anderhalf jaar gingen we weer in Almelo wonen. Al die tijd heb ik goed contact gehouden met Jacco en die vroeg me terug. Ik was zwanger van de tweede en had dus wel een paar wensen. De vestiging, het aantal werkdagen: zulke dingen. Het bizarre was: ik mocht precies zeggen wat ik wilde. Nou, dan weet je dat je goed zit, toch?

Talent is het sleutelwoord bij Attract. Wat is jouw grootste kracht?

Mag ik maar één antwoord geven? Mijn baan is zo veelzijdig. Ik ontdek iedere dag nieuwe dingen. Het gaat niet alleen om mensenkennis, maar ook om arbeidsvraagstukken en het marketingverhaal van Attract. Als ik je vraag moet beantwoorden? Ik ben rechtdoorzee, direct. Dat is mijn talent. Nergens omheen draaien, maar gewoon zorgen dat je zaken geregeld krijgt.

Op de vestiging in Almelo werken alleen vrouwen: een kippenhok?

Dat zou je wel verwachten, hè? Eigenlijk valt het mee. We werken met acht vrouwen en we weten precies wat we aan elkaar hebben. We zijn een heel hecht team, een geoliede machine. Bijna alle bedrijven in Almelo weten wie de dames van Attract zijn. Een groep vaste gezichten, goed vertegenwoordigd op evenementen.

Je maakt ook vast weleens gekke dingen mee. Vertel eens?

Ja, natuurlijk. Je wilt bijvoorbeeld niet weten hoe veel parfum er gespoten wordt! Kandidaten die hier binnenkomen voor een intake doen vaak flink hun best op hun geur. Dat is voor ons niet altijd even prettig. Ook aan de kant van werkgevers gebeuren soms gekke dingen. Geven ze je de opdracht om een uitzendkracht met een flinke voorgevel te zoeken. Daar doen we natuurlijk niet aan. Mijn antwoord? Dat we wel mannen in ons bestand hebben die ook aan die eisen voldoen, haha!

Hoe ziet jouw ideale werkdag eruit?

Als ik werk en mensen aan elkaar kan koppelen, ben ik een blij mens. De ideale werkdag begint met talloze aanvragen: zowel vanuit werkgevers als vanuit werknemers. Ik ga aan de slag met hun zoekopdrachten en probeer aan de hand van uiterst nauwkeurige werving en selectie de juiste matches te maken. Hoe de dag eindigt? Met tevreden opdrachtgevers en ingevulde vacatures! Als ik hoor dat iemand ergens helemaal op z’n plek zit, kan mijn dag niet meer stuk.