Zorgvuldig afscheid nemen

Het gebeurt in iedere organisatie; werknemers komen en gaan. Attract Uitzendbureau levert je niet alleen nieuwe uitzendkrachten. Soms klikt het niet of droogt het werk op. Dan is outplacement de enige mogelijkheid. Wij begeleiden medewerkers van werk naar werk, door medewerkers zélf in beweging te krijgen.

Dat moet op een zorgvuldige manier gebeuren. Volgens ons is oog en tact voor werknemer en werkgever  de sleutel in dat proces. Daarom nemen we daar bij Attract echt de tijd voor.

Dubbel voordeel

Een afscheid met Attract Outplacement levert voor beide partijen voordeel op. Vertrekkende werknemers krijgen begeleiding van onze professionals. Die denken met jouw ex-medewerker mee over zijn verdere loopbaan. Zo vinden ze sneller een baan waar ze wél op hun plek zitten. Ook werkgevers profiteren van de voordelen van Attract Outplacement. Door je medewerker begeleiding aan te bieden bij het vinden van een nieuwe baan, vergroot je de kans op een goed afscheid. Ook dat hoort bij goed werkgeverschap.

Outplacement in vier fases

Attract Outplacement bestaat uit vier delen. Na iedere fase krijg jij als werkgever een rapportage, zodat je betrokken blijft bij het traject. Dit zijn de vier fases:

  1. Intake: we brengen de huidige situatie in kaart en helpen bij het verwerken van ontslag. Intussen brengen we interesses van jouw medewerker in kaart.
  2. Loopbaanoriëntatie: een capaciteitentest en persoonlijkheidsvragenlijst komt op tafel. Iedere twee weken hebben we een gesprek. Ondertussen verkennen we samen de arbeidsmarkt.
  3. Solliciteren: jouw werknemer gaat de markt op. Attract begeleidt in het zoeken van vacatures en bedrijven. Ook is er aandacht voor (online) netwerken.
  4. Nazorg: een nieuwe baan gevonden! Wij begeleiden jouw werknemer bij de arbeidsvoorwaarden en kijken terug op het outplacementtraject.

Meerwaarde

Een goed opgezet outplacementtraject bespaart u als werkgever veel tijd. Bovendien komt de werknemer die ontslagen is, sterker uit dit traject. Dat levert dus twee winnaars op! Wilt u meer weten over onze werkwijze bij outplacement? Neem dan contact op!