Stage lopen bij een uitzendbureau; maak kennis met Florian!

Als student moet je veel keuzes maken voor de toekomst. Weet je niet precies wat je wilt gaan doen? Dan is stage lopen bij een uitzendbureau fantastisch! Je kunt bij veel bedrijven een “kijkje in de keuken nemen”. Zo leer je veel over verschillende functies en bedrijven in jouw omgeving goed kennen. Andersom brengt een stagiair frisse perspectieven en veel enthousiasme mee; een win-win situatie dus!

We zijn dan ook onwijs blij met de 18-jarige Florian “de stagiair die alles kan “. Hij studeert Commerciële Economie en loopt nu bijna een half jaar stage bij Attract Apeldoorn. In dit artikel deelt Florian zijn ervaringen én de onbetaalbare lessen die hij heeft geleerd tijdens zijn stageperiode.

Uitdagingen en overwinningen

“Ik heb geleerd dat alleen iets uitgelegd krijgen je niet verder helpt, maar je het gelijk in praktijk moet toepassen. Het is echt een kwestie van doen! Zoals met mijn schoolopdrachten. Ik ben er dan ook super dankbaar voor dat ze mij op die manier helpen tijdens mijn stage. Een andere uitdaging is het plannen van veel kennismakingsgesprekken. Deze gesprekken zijn voor ons ontzettend belangrijk om een goed beeld te krijgen van de sollicitant, voordat wij hem of haar voorstellen bij een opdrachtgever. Constant probeer ik mijzelf hierin te overtreffen door dit zo goed mogelijk te doen en mijn vorige resultaten te overtreffen. Ik denk dat ik door mijzelf te blijven uitdagen, een mooie bijdrage lever aan mijn persoonlijke en professionele groei. Persoonlijk: de hele dag vriendelijk zijn en formeel blijven. Professioneel: leren goed om te gaan met lastige situaties en er wat van te leren.”

Nieuwe vaardigheden leren 

“Het voeren van gesprekken is ontzettend verbeterd ten opzichte van het begin van mijn stage. Dit komt ook omdat ik de LSD-methode meer ben gaan gebruiken. Dit houdt in: Luisteren, Samenvatten en Doorvragen. Maar in ons werk komt het ook voor dat werknemers een klacht hebben. Ook die gaan we niet uit de weg maar zien we als een kans om te verbeteren. Ik heb hierin geleerd altijd goed te blijven luisteren en gelijk actie te ondernemen om samen een oplossing te vinden.”

Een warme werksfeer

“Bij Attract Apeldoorn is de sfeer gezellig en voelt het alsof ik in een warm bad terecht gekomen ben. Ik heb tijdens mijn stage een fijne band opgebouwd met deze 3 vrouwen en voel mij hier super op mijn gemak. Dit komt omdat ik overal bij betrokken wordt en er ook met mij rekening gehouden wordt. Alles is te bespreken! Mijn stage periode zit er bijna op en ik weet zeker dat ik het hier ontzettend ga missen. Maar; ik kom zeker terug om bij te kletsen!”

Begin je carrière op de best mogelijke manier met Attract! Wij weten hoe cruciaal een goede eerste stage is voor jouw professionele ontwikkeling. Het is meer dan alleen een leermoment; het is een kans om je vaardigheden te ontwikkelen, je netwerk op te bouwen en een fundament te leggen voor jouw toekomstige carrière.

Vind je het lastig waar je moet beginnen? Neem contact op met een van onze vestigingen om te sparren over jouw ideale stageplek. Jouw succesvolle carrière begint met de juiste stage en bij Attract staan we voor jou klaar, om die samen met jou te vinden.

Ik heb geleerd dat alleen iets uitgelegd krijgen je niet verder helpt. Het is echt een kwestie van doen!"

Florian de Vries - Stagiair

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Laat hieronder jouw gegevens achter en we nemen contact met je op.
Uiteraard kun je ons ook bellen, mailen of op een van onze vestigingen langskomen.

Team Hoofdkantoor Arthur Koolkwartier 8, 6711 VH Ede
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Team Hoofdkantoor Arthur Koolkwartier 8, 6711 VH Ede