Werk en gezin in balans

Jouw werk en gezin in balans. Dat is belangrijk om met plezier naar je werk te gaan. Maak kennis met Mike. Hij is onze nieuwe collega en werkt bij Attract Harderwijk. Een hele fanatieke intercedent, maar vooral: een hele trotse vader. En dat laat hij vanaf moment 1 glunderend van trots blijken aan zijn collega’s. Het regent foto’s en leuke verhalen over zijn gezin! Zijn werk en gezin in balans, is dan ook de reden waarom hij besloten heeft zijn werkervaring over te hevelen naar Attract. Wil je weten hoe dit gegaan is? Lees dan verder.

Welkom Mike! Vertel eens.. hoe ben je zo bij Attract beland?

“Leuk dat ik me mag voorstellen! Sinds 1 december mag ik, Mike, trots deel uitmaken van het enthousiaste Attract-team in Harderwijk. Na een mooie carrière in de hotellerie als Front Office Manager, besloot ik het roer om te gooien voor een betere balans met mijn gezin. Daarvoor heb ik Attract Harderwijk benaderd om mij hierin te helpen met de verwachting dat ze mij gingen matchen aan 1 van hun opdrachtgevers. Dat verliep anders…  

Het gesprek sloeg plots om, in het bespreken van een functie binnen Attract zelf! Hier had ik nog nooit over nagedacht, maar al snel wist Lisette mij enthousiast te maken over de functie van intercedent.  

Mijn rol als intercedent is vooral om kandidaten te verbinden aan bedrijven in de regio. Daarin speelt acquisitie ook een grote rol. Het plezier van het onverwachte in koude acquisitie, spreekt me enorm aan. Mijn motto: een ‘nee’ is nooit definitief, slechts een kwestie van timing. Met deze instelling heb ik al successen geboekt, zoals het werven voor een bedrijf dat zuigelingenvoeding ontwikkelt voor 40% van alle baby’s in Nederland. Aangezien mijn vrouw en ik een kleine dreumes hebben en ons 2e kindje verwachten in mei, ligt dit bedrijf mij natuurlijk nauw aan het hart als vader!”

Heb je voor ons een tip die je mee wilt geven?

“Wat ik mee kan geven als “mijn” tip: ga lekker mee met de stroming. Komt er ineens een onverwachte wending? Ga er dan eens open minded in. Binnen mijn functie in de horeca, wist ik van te voren niet altijd waar ik aan toe was. Dat zorgde voor verrassende situaties. Ik speelde hierop in met flexibiliteit, het vermogen om te improviseren en het accepteren van onverwachte wendingen. Soms verlopen dingen niet volgens het vooropgezette plan, maar in plaats van vast te houden aan rigide verwachtingen, ben ik bereid om de situatie te omarmen zoals die komt. Het heeft me geholpen om stress te verminderen en te genieten van de spontane en onvoorspelbare aspecten van het leven. Deze eigenschappen komen binnen mijn gezin ook van pas!”

Waarom moet ik met jou contact opnemen bij het vinden van een baan?

“Als nuchtere jongen uit het oosten, die nu zijn thuis gecreëerd heeft in het midden van het land, combineer ik gezelligheid met professionaliteit. Ik hou wel van een grapje links en rechts, maar ben ook serieus in mijn werk. Ik streef naar resultaten, aangedreven door doorzettingsvermogen en echte interesse in mensen – zowel kandidaten als bedrijven.”

Ben jij ook op zoek naar meer balans tussen jouw werk en gezin? Neem contact met Mike op. Dan gaat hij samen met jou op zoek naar dé perfecte match!

Tips voor de ideale balans tussen werk en gezin

01

Prioriteiten stellen & plannen

Bepaal wat het belangrijkst is in zowel je werk- als gezinsleven en focus op deze zaken. Niet alles kan altijd evenveel aandacht krijgen, dus het is belangrijk om te weten wat prioriteit heeft. Plan je dagen dan ook zorgvuldig. Dit kan inhouden dat je specifieke tijden reserveert. Door een duidelijke scheiding aan te brengen, kun je voorkomen dat de ene rol de andere overheerst.
02

Communicatie

Blijf praten. Zowel met je partner, vrienden en familie als met je collega's of leidinggevende. Zorg dat je verwachtingen van elkaar duidelijk hebt én grenzen van beide kanten in kaart. Werkende ouders kampen soms met een schuldgevoel. Deel dit vooral en probeer samen een positieve mindset te houden, om werkplezier te houden en te kunnen genieten van je gezin!
03

Flexibiliteit

Bespreek met je werkgever de mogelijkheden voor flexibele werktijden om bijvoorbeeld je kinderen weg te kunnen brengen naar de opvang of thuis te werken. Onthoud ook dat het vinden van een perfecte balans een voortdurend proces is en dat wat vandaag werkt, morgen misschien moet worden aangepast. Het is belangrijk om flexibel en vergevingsgezind naar jezelf te zijn.
04

Realistische verwachtingen

Accepteer dat het soms niet mogelijk is om alles perfect te doen. Wees realistisch in verwachtingen naar jezelf en anderen toe.

Mijn motto: een 'nee' is nooit definitief, slechts een kwestie van timing."

Mike Scholten

Kom langs!